In 2013 ga ik zowel bij de KNMV als de VTBM in de 85cc klasse op een TM rijden met rijnr: 12 

 

Helaas, de eerste wedstrijden van zowel KNMV als VTBM 16 en 17 mrt  in Vledderveen zijn afgelast. De knmv wedstrijd is verplaatst naar 30 maart.

Ook de wedstrijd van de KNMV in Vries is afgelast en is verplaatst naar 13 april.

 

De 1ste KNMVwedstrijd is verreden in Vledderveen,  het moest allemaal weer even wennen, in de 85cc klasse ziiten maar 6 man en dus worden er manches gereden wat betekent dat er steeds goed gepresteerd moet worden om op het podium te komen. De 1ste manche een goede start en als 2de weg maar eindigde als 3de, De 2de manches ook weer goed weg en ook als 3de geeindigd. De laatste manche een zeer slechte start en als 5de weg en door nog wat foutjes kon ik er niet goed meer bij komen, ben nog wel een plaatsje opgeschoven en dus als 4de over de streep, wat wel betekende dat ik in totaal als 3de ben geeindigd en dus mijn eerste westrijd  op het podium stond. Er moet nog een nieuw fototoestel komen dus staan er 2 foto's op die door Age v/d Meer zijn genomen.

 

Vandaag was de 1ste wedstrijd van de VTBM in Oudehorne, zware baan, kleine bochten, bij de VTBM staan er 15 man op papier, dus dat betekent series met A- en B finales. De training verliep wat magertjes, dan de eerste serie, niet een fantastische start maar kon wel aansluiten bij Lazar en eindigde als 2de, de tweede serie wel een goede start en ook hier als 2de geeindigd, dus rechtstreeks door naar de A-finale. Een super start maar Jasper van Srik wist toch als 1ste uit de bocht te komen en hier sloot ik dus bij aan, maar toen werd er rood gegeven dus opnieuw starten, nu niet goed weg en in de 3de bocht kwam Thijs met mij in aanraking en vloog ik er voorover af en kreeg de motor op me, maar alles ging verder goed en ik mocht weer naar de startlijn en werd er dus voor de 3de keer gestart, ook nu weer erg slecht weg en dus een inhaalrace en werd  ik uiteindelijk net 5de.

 

De tweede KNMVwedstrijd werd in Vries gereden, de training verliep goed, de 1ste manche wel goed van start maar door wat schoonheidsfoutjes als 5de geeindigd, nu moet er wel wat gebeuren wil ik vandaag een goed resultaat hebben en jawel de 2de manche een superstart en als 2de over de finish, de 3de manche verliep weer niet goed en als 4de over de streep, maar doordat vrijwel iedereen wisselend reed ben ik vandaag toch nog als 3de geeindigd.

 

21 april: VTBM wedstrijd in Jubbega, de baan lag er mooi bij alleen ik had vandaag mijn dag niet, de 1ste serie 4de, de tweede serie wel goed weg maar mijn bril zat niet goed en kreeg ik allemaal zand in mijn ogen en zakte ik weer terug naar een 5de plek, punten tellen en ja ik kwam een punt tekort en zo moest ik via de B-finale naar de A-finale. In de finale een zeer slechte start en dus als laatste weg en en als 6de geeindigd.

 

 

27 april: KNMV wedstrijd in Joure, de baan was weer eens vreselijk nat en de jeugd hoefde dan ook pas 's middags te trainen en daarna meteen de 1e manche, hierin werd ik 4de, de 2de manche 5de en de 3de manche ook weer 5de wat me in totaal de 5de plek opleverde

 

9 mei: VTBM wedstrijd in Rouveen, de baan was prachtig bij de vtbm rijden we series met finales, de 1ste serie 5de, de 2de serie 3de, volgens mem haar telling moest ik Bfinale rijden maar mem had het toch verkeerd gezien en ik kon direct door naar de A-finale, slecht weg en dan kom je er bijna niet meer bij en eindigde ik dan ook als 7de.

 

10 mei: een crosswedstrijd van de VTBM in Rouveen, er was een leuke baan gemaakt en ik heb er heerlijk gereden in totaal een gedeelde 5de plaats, daarna doorgereden naar Sint Nic en bij de fam Baarda geslapen .

11mei GRF Joure hier zat de jeugd van de Flying Boetoe in het bijprogramma, ondanks de regen een fantastische dag gehad, er was een leuke baan uitgezet en het was geen wedstrijd maar een demonstratie, na afloop kregen we nog wel een erg mooie beker.

 

Helaas is de website verder dit jaar niet meer goed bijgehouden, de uitslagen zijn wel bijgewerkt.

 

In 2014 zijn  er geen verslagen, veel pech gehad met de motor.