NIEUWS

 

18 september: De Kampioenswedstrijd in Annen, 's morgensvroeg had het nog even best geregend en de baan was erg nat, toch maar beginnen met de training, even rustig aan beginnen maar ik ging wel lekker rond en had er zin in, met de starttraining ging het wel goed maar de 2de bocht ging het niet goed en ging ik onderuit en knalde er nog iemand over me heen, gelukkig liep dit allemaal goed af. Om half 1 regende het weer en werd besloten om de rijdersvoorstelling over te slaan en tot 1 uur te wachten met de wedstrijd. Maar het bleef regenen en om 1 uur werd besloten om de wedstrijd af te gelasten. Hiermee werd de 5de wedstrijd van de KNMV afgelast, erg jammer want er had nog veel kunnen gebeuren in het kampioenschap. Het leverde voor mij nu een 8ste plaats op in het Nederlands Kampioenschap. Nu nog de clubwedstrijd in Noordwolde en de snertrace in Vledderveen en dan is het seizoen weer over.

11 september: De kampioenswedstrijd in Opende, de baan was wel erg nat, maar de senioren hebben de baan eerst even drooggereden. Toen konden wij gaan trainen, dit ging op zich wel goed, daarna een hele lange pauze want ik hoefde pas in de 3de serie te rijden. De start was niet voortreffelijk maar toch nog een 4de plaats. In de 5de serie weer een hele slechte start en eindigde ik als 5de, dit was niet genoeg voor de A-finale, dus op naar de B-finale, deze keer een vliegende start en ik liep ver uit op de anderen en deze won ik en kon ik dus door naar de A-finale. Best wel spannend want doordat Jimmy helaas in de C-finale zat was het 3de plekje in het kampioenschap vrijgekomen en kon Jordy, Lazar of ik nog 3de in het kampioenschap worden. In de A-finale moest ik helemaal binnenin starten en dit ging dus finaal fout en was ik als laatste weg, ik kon hierna nog wel een paar inhalen maar eindigde als 7de. Jordy werd dus 3de in het kampioenschap en Lazar en ik hebben evenveel punten en zijn dus gedeeld 4de. Bonne, Oege en Jordy gefeliciteerd met jullie plaatsen in het kampioenschap.

De KNMVwedstrijd van 10 september in Feerwerd is afgelast.

26 augustus: KNMV wedstrijd in Siddeburen, onderweg een vreselijke hoosbui en toen we daar aankwamen was dat daar ook het geval, na een uurtje kregen we het bericht dat de wedstrijd werd afgelast. Toen zijn we samen met Fam v/d Kooi en Fam Dijkstra naar Zuidlaren gereden en hebben daar 2 nachten op de camping gestaan, zaterdag naar het sprookjeshof geweest en zondag de VTBM wedstrijd, een vreemde baan maar dit lag mij wel, de 1ste serie 4de, de 2de serie 1ste en dus weer rechtstreeks door naar de A-finale. In de finale viel de motor stil bij de start en was ik dus wederom als laatste weg en kon ik niets meer inhalen en leverde dit dus een 8ste plek op.

13 augustus: Vanaf de vakantie direct door naar Lattrop, 3 dagen achtereen een wedstrijd. De 1ste serie 6de, de 2de serie 4de dus direct door naar de A-finale, hier viel mijn motor uit bij de start , dus snel weer aan en weg maar dan lig ik te ver achter en eindig ik als laatste, Die nacht daarop heeft het vreselijk veel geregend en wordt de wedstrijd voor de 2de dag afgelast, na het middaguur werd het weer droog en wordt er veel aan de baan gedaan om deze weer gereed te maken voor de clubwedstrijd op maandag, hier werden manches gereden, 1ste manche 4de, 2de manche 2de, 3de manche 4de, al met al maakte dit een podiumplaats, de 3de prijs.

31 juli: VTBM wedstrijd in Roden, hier heb ik dit jaar nog niet gereden en had er wel zin in. De training en de series gingen wel goed 1ste serie 4de en 2de serie 3de, dus rechtstreeks naar de A-finale. In de finale ging ik goed van start maar door een foutje van Bonne moest ik flink in de remmen en dit kostte me dus een paar plaatsen en finiste ik als 6de.

16 juli: VTBM wedstrijd in Lutjegast, Vandaag was Justin mijn vriendje mee en Tessa was bij hun thuis, wel erg leuk, De groten mochten eerst trainen want de baan was nog wel wat nat en na een baandienst mochten de toppers, 50 en 65 cc, de training ging op zich wel goed en ik had er weer zin in. de eerste serie ging ook super en werd ik 3de, de 2de serie ook weer geweldig en werd ik 2de, dit betekende dat ik rechtstreeks door kon naar de A-finale. In de finale had ik een zeer slechte start en kwam ik als laatste uit de eerste bocht en ja dan valt het dus niet mee om nog een paar in te halen en dit lukte dus vandaag ook niet en zodoende werd ik als laatste afgevlagd.

2 juli: VTBM wedstrijd in Houtigehage, hier ben ik 2 jaar geleden begonnen in  de toppers in de dop. de training ging lekker, de 1ste serie ging ook goed en werd ik 3de, de 2de serie 4de en ik kon rechtstreeks door naar de A-finale. De start in de finale was niet zo super, maar ik kwam wel als 3de de bocht uit en ging als een speer, zowel Jimmy als Oege probeerden mij in te halen maar dit eindigde voor beiden in een schuivertje en ik stond mijn 3de plaats niet af, yes, eindelijk weer eens een podiumplaats.

17 juni: KNMV wedstrijd in Opende, de training verliep goed, de baan lag er mooi bij, de 1ste serie werd ik 6de en de 2de serie ook 6de dus dat werd weer Bfinale rijden, een slechte start en als 3de weg, ik kon de 2 heren voor mij de eerste 2 ronden niet inhalen, maar in de 3de ronde lukte me het om ze beide in te halen en won ik de B finale en kon ik door naar de A finale.In de A finale werd ik 6de.

11 juni: De 4de KNMV wedstrijd in Loppersum, in de eerste serie was de start niet goed gelukt en zat ik in de eerste bocht achter in het veld en werd ik 6de, de tweede serie was beter dan de eerste serie en werd ik 3de en dit betekende dat ik in de B finale zat en in de B finale werd ik 2de en kon ik door naar de A finale. in de A finale was mijn start wel goed maar in de eerste bocht ging ik te vroeg van het gas af en daar door kwam ik als laatste de bocht uit en toen probeerde ik er nog bij te komen maar dat lukte niet meer, ik ben als 8ste geeindigd.

3 juni: Een open bekerwedstrijd van de VTBM in Noardburgum, de 1ste serie 4de, de 2de serie ook weer 4de en dus genoeg punten om rechtstreeks door naar de A-finale, hier was de start weer niet goed en dan is het erg moeilijk om er bij te komen en dit resulteerde vandaag in een 7de plaats.

2 juni: Een nieuwe baan van de VTBM en wel in Rouveen, een vreemd baantje, maar goed de 1ste serie 3de, de 2de serie 4de, maar doordat er zoveel rijders waren was dit dus niet genoeg voor A-finale. De B-finale was ook weer sterk vertegenwoordigd en ook nu kon ik er niet bijkomen en werd ik 4de, dus voor het eerst dit jaar kon ik nu geen A-finale rijden.

28 mei: De 3de wedstrijd van de KNMV werd verreden in Vledderveen, de 1ste serie werd ik 4de en de 2de serie 5de, doordat er maar 6 rechtstreeks doorgaan naar de A-finale had ik niet genoeg punten verzameld en moest ik dus B-finale rijden, dit ging super en hier werd ik 1ste, door naar de A-finale. Hier had ik een slechte start en kon ik er niet meer bijkomen en werd ik als 6de afgevlagd.

14 mei: VTBM wedstrijd in Westeremden, in tegenstelling tot vorig jaar was de baan nu kurkdroog en keihard, het leek wel beton. In de 1ste serie was de start niet super en kon ik er ook niet goed bijkomen, in de allerlaatste bocht schoof ik nog onderuit, maar ik wist de motor direct weer op te pakken en te starten en zodoende kon ik de wedstrijd toch nog uitrijden en wist ik nog een puntje te halen, de 2de serie ging wel goed en werd ik 4de, maar dit was dus niet genoeg voor de A-finale. Ook de B-finale was nogal sterk vertegenwoordigd en zou dus niet gemakkelijk worden, maar ik had een zeer goede start en was als 1ste in de bocht en stond dit plekje niet meer af, door naar de A-finale. De A-finale ging niet helemaal naar wens en hier eindigde ik als 5de.

1 mei: VTBM wedstrijd in Zuidbroek: Wauw, wat een stofrace vandaag, maar ik ging wel lekker, de eerste manche werd ik 1ste, de 2de manche viel mijn motor uit bij de start, snel weer aan en op weg naar een inhaalrace, dit ging heel goed want ik werd alsnog 4de. omdat ze de baan niet sproeiden werd er besloten om maar 6 zes rijders in de A-finale te laten rijden, gelukkig had ik net genoeg punten verzameld om direct door te gaan naar de finale. In de A-finale een goeie start en lag meteen 2de achter Bonne, ging goed op weg naar een podiumplaats, maar Jordy ging onderuit en er werd rood gegeven, dit werd dus een herstart,deze keer niet zo'n goede start en werd ik dus 4de. Ga maar snel kijken onder het kopje foto's.

23 april: De 2de wedstrijd van de KNMV werd in Vledderveen gereden, de training ging wel goed, de baan was wel  wat zwaar. de 1ste serie werd ik 3de en de 2de serie 2de, dus weer rechtstreeks door naar de A-finale. In de finale startte ik helemaal aan de buitenkant, was niet als 1ste weg maar haalde in de 1ste bocht al een aantal rijders in en lag ik op een derde plaats, maar doordat ik de motor niet goed binnenin kon houden kwam Dave Meijerink steeds dichterbij en haalde mij in de allerlaatste bocht nog in en zo werd ik vandaag dus 4de.

16 april: De kop is eraf, de 1ste wedstrijd van de KNMV is gereden, in de training eerst de baan wat verkennen want in Vries had ik nog nooit gereden, de 1ste serie reed ik erg slecht en werd ik 6de, oei als dat zo doorgaat dan wordt het ook nog b-finale rijden, dus moest er nog wel wat gebeuren, maar ook in de 2de serie niet een geweldige start maar klom ik toch nog naar een 4de plek. Mem snel rekenen, en jawel toch direct door naar de a-finale. In de finale weer een slechte start en dan is het best wel moeilijk om er bij te komen, maar ook nu klom ik weer op naar een 5de plaats en toen werd er rood gegeven omdat Oege viel, dat werd dus een herstart maar nu wist ik wel goed weg te komen en reed ik een super wedstrijd op een 2de plaats, maar net voor de laatste ronde was ik toch iets te gretig en bij uitgaande bocht kwam ik ten val, Lazar kon mijn motor niet meer ontwijken en kwam ook ten val en werd er dus weer rood gegeven en werd ik uitgesloten voor de wedstrijd. Helaas vandaag dus een 8ste plaats. Er zijn geen foto's gemaakt want mem had het fototoestel vergeten.

10 april: Vandaag alweer de 3de wedstrijd van de VTBM in Oosterwolde, de baan was erg zwaar en droog en ik had vandaag mijn dag niet, in de 1ste serie werd ik 4de en in de 2de serie 3de en dit was voldoende voor de A-finale.In de finale had ik een zeer slechte start, terwijl iedereen al in de 1ste bocht was moest ik nog weg en dit leverde te veel achterstand op en kon ik niet meer bijkomen en eindigde ik vandaag als 9de. Volkgende week is de 1ste KNMV-wedstrijd en daar gaan we er maar weer voor.

3 april: Vandaag de 2de wedstrijd van de VTBM in Vledderveen gereden, het weer en de baan waren perfect, omdat er nogal veel rijders zijn mochten we maar 2 ronden trainen en 1 ronde starttraining. Dit ging allemaal wel goed. In de 1ste serie werd ik 3de, de 2de serie 2de en was dus wederom verzekerd van een plekje in de A-finale. In de finale was mijn start weer goed maar omdat er iemand viel moesten we opnieuw starten, Ook deze keer weer goed weg en lag een poosje op de 2de plaats, hierna ontstond er een strijd tussen Bonne, Oege en mij, maar in de laatste bocht wist Oege mij toch nog in te halen en werd ik uiteindelijk 4de, net geen podiumplaats, maar toch ontzettend goed gereden. 

27 maart: Vandaag de eerste VTBM wedstrijd gereden, best wel spannend want ik heb wel een beetje getraind maar nu zijn we met veel meer in de baan. De training verliep wel goed, de starttraining niet helemaal goed, ik was als laatste weg. Wij reden series en de eerste serie hoefde ik nog niet te rijden. om kwart voor drie was het dan zover en reed ik mijn eerste serie en dit ging wel redelijk, ik moest er nog wel even in komen en werd 6de. In de 2de serie ging ik goed van start en lag als 1ste in de bocht en wist dit tot het eind vol te houden. Hierdoor was ik verzekerd van een plekje in de A-finale. De start in de finale verliep niet vlekkeloos, Sybe en ik bleven bijna in elkaar hangen, dus niet als 1ste weg maar ik  wist me wel weer naar de derde plek  te rijden en bleef dit tot de finish vol houden. Dus mijn debuut in de 65cc werd bekroond met een 3de prijs. 

Maart 2011:  5 maart naar Lazar de Vries wezen trainen, zie foto's.

                   12 maart hebben we een eindelijk een veldje thuis gevonden waar we even kunnen

                   trainen. Ook leuk voor Justin, kon ook hij weer eens op zijn motor rijden. Ook hier zijn

                   weer een paar foto's gemaakt.

                  

Januari 2011: Mijn rijnummer voor 2011 in de 65cc wordt 15.

De kalender van de KNMV is bekend.

10 oktober: Vandaag de laatste open bekerwedstrijd van de VTBM in Joure, Mijn 50cc is al verkocht en dus reed ik voor het eerst een wedstrijd op mijn 65cc, alles moet nog even wennen, maar ik heb alle 3 manches uitgereden en ben nog niet eens laatste geworden, al met al een geslaagde dag. Na de wedstrijd zeer snel naar huis want de dag ervoor hebben we mijn nieuwe 65cc (Jarno de Vries zijn motor) opgehaald en hier wilde ik nog dolgraag even op rijden op het grasveldje bij ons thuis, wat een super motor en zelfs het starten ging super. Nou, jullie zullen het wel zien in Noordwolde op 30 oktober.

19 september: Vandaag de laatste KNMV wedstrijd in Annen, het was best nog wel spannend wie nr 3, 4, 5 en 6 zou worden, Jimmy en Jeffrey Buys stonden gelijk en en Sybe en ik stonden ook gelijk. De training verliep goed en ook de series gingen wel lekker. De finale ging ik ook erg goed, ik lag als derde en hield dit goed vast, totdat we rood kregen, Jeffrey Buys was onderuit gegegaan en we moesten dus opnieuw starten, weer lag ik derde, toen ging Jimmy onderuit en nam Sybe mee. Weer opnieuw starten, zonder jeffrey en Jimmy en weer lag ik derde en hield dit tot het einde vast, dus vandaag een uiltje verdiend en vijfde in het Nederlands Kampioenschap geworden, niet slecht toch.

De foto's worden nog geplaatst, het wil momenteel niet goed lukken.

11 september: vandaag een wedstrijd van de KNMV in Feerwerd, Ik reed vandaag weer super goed, had steeds de kopstart, maar kon dit niet vasthouden, desondanks leverde dit mij mijn eerste derde prijs op bij de KNMV.

12 september: vandaag de kampioenswedstrijd van de VTBM in Opende, de 1e manche werd ik in de laatste bocht nog door Jeffrey Buys ingehaald en werd ik 4e, de 2e manche werd ik ook 4e en de 3e manche werd ik 3e, maar doordat Jeffrey Sijbesma was gevallen eindigde ik als 3e. In het eindklassement ben ik 4e geworden. Ik heb dit seizoen goed gereden op de 50 cc, de snertrace van de VTBM ga ik op de 65cc rijden.

5 september: Vanuit Uithuizen zijn we direct doorgegaan naar Zuidlaren, de  1e manche lag ik tot in de laatste bocht voor Oege, maar Oege ging toch iets sneller door de bocht en werd ik dus 2e, de 2e manche werd ik 3e en de 3e manche weer 2e, wat mij dus een 2e opleverde vandaag, super. Mem had het fototoestel vergeten dus zijn er geen foto's en van Menaldum volgen ze nog.

4 september: Vandaag een KNMV wedstrijd in Uithuizen, de training verliep goed en na een aantal uren mochten we dan eindelijk van start, maar we mochten maar 3 ronden rijden. De series reed ik erg goed en ook in de finale reed ik wel goed maar kon me net niet voor het podium plaatsen.

21 augustus: Een thuiswedstrijd in Menaldum, ik deed mee met de 50 en 65 cc klasse, in de 50cc waren wel veel rijders, maar meer van de klasse toppers in de dop, dus hier werd ik met gemak 1e. In de 65 cc klasse waren 4 rijders en reed ik een erg leuke strijd met Jelke Baarda wat mij een derde prijs opleverde. Al met al een zeer geslaagde dag.

14 augustus: Gister zijn we al aangekomen in Lattrop, het is hier erg gezellig maar ja we moesten wel vroeg naar bed omdat we morgen weer moeten rijden, het ging best wel goed, maar dat was met de meesten uit de 50 cc wel zo en leverde mij dat vandaag een 5de plaats op.

23 juli: Vandaag een open bekerwedstrijd van de VTBM gereden in Noardburgum, een prachtig mooie baan, de eerste manche werd ik 2de, de 2de manche 3de en de 3de manche ook 3de wat mij een mooie 3de prijs opleverde. De foto's van Joure, Vledderveen en Noardburgum volgen later omdat wij morgen op vakantie gaan. We wensen iedereen een fijne vakantie toe en tot ziens in Lattrop.

18 juli: Gister meteen doorgereisd naar Vledderveen en vandaag is mijn zusje Tessa jarig. Nog steeds een beetje kwaad omdat ik gister de 3de plaats verspeelde ging ik er vandaag voor, ik reed super goed wat mij dus ook de 3de plaats opleverde

17 juli: Een KNMVwedstrijd in Joure, de trainig verliep goed, alhoewel de baan zwaar was , nouja dan weer even tandwiel verwisselen, toen viel er nogal wat regen en moest de jeugd eerst wachten, na een aantal manches van de groteren mochten wij dan aantreden, ik had een goede start en ging erg goed, maar in de 2de ronde wilde mijn motor niet meer vooruit, ik probeerde alles eruit te halen maar hij wou niet goed vooruit, dus maar weer sleutelen en toen liep de motor weer super. In de finale ging ik ook erg goed, maar werd net voor de finish nog ingehaald door Jeffrey Buys, wat mij de 3de plaats koste en dus 4de werd.

11 juli: Vandaag werd de wedstrijd gehouden in Wehe den Hoorn, wat een enorme lange baan en wat een hoge snelheid, toch gingen de andere jongens nog sneller en moest ik mij tevreden stellen met een 5de plaats.

27 juni: Vandaag een wedstrijd in Houtigehage, vorig jaar zijn Oege de Haan en ik hier begonnen in de toppers in de dopklasse, nou dat we toppers zijn blijkt maar weer, Oege heeft al meerdere podiumplaatsen behaald en ook ik mocht vandaag op het podium staan voor de derde prijs.

20 juni: Wederom afgereisd naar Vledderveen, ik ga steeds beter rijden en behaalde vandaag een 4de plaats

13 juni: vandaag een VTBMwedstrijd in Roden, hier ging ik weer beter rijden en kwam tot een 5de plaats.

12 juni: vandaag in Loppersum gereden, de training ging best wel goed maar in de wedstrijd ging het een stuk minder goed, dus vandaag een 7de plaats.

6 juni: Vandaag een VTBM wedstrijd in Joure, we mochten eerst niet trainen omdat de baan te nat was, pas toen de eerste series waren gereden mochten wij trainen, dit ging wel goed en daarna mocht de 50 cc ok de manches rijden, ik zat er vandaag weer lekker op en dat mocht ook blijken, ik eindigde als vierde.

5 juni: Vandaag een KNMV wedstrijd in Vledderveen gehad, het ging nog niet zo super goed maar beter dan vorig weekend, ik had hetzelfde aantal punten als Jurgen en door loting mocht ik direct door naar de A-finale, hier eindigde ik als zesde.

29/30 mei: Het weekend een KNMV wedstrijd in Stadskanaal en een VTBM wedstrijd in Roden gereden, ik had mijn dagen niet en heb dus niet super gereden, volgend weekend  maar weer beter.

22mei: Vandaag mocht de jeugd van de Flying Boetoe in het bijprogramma van de ONK Grasbaanrace in Joure op het middenterrein een zwarte cross rijden, we moesten allemaal verkleed op de motor en omdat Oege en ik de Haan heten waren we beide als Haan verkleed, er was een leuk baantje uitgezet maar voor de allerkleinsten toch iets te zwaar vooral het wasbord, dus die hebben later een grasbaanrace gereden en Oege en ik waren de enige 50cc op de crossbaan en ik heb supergoed gereden. De prijs," de beste zwarte crosser" was voor degene die het mooist verkleedt was en dat was Oege de Haan. Natuurlijk heeft mem weer foto's gemaakt.

19 mei: Vandaag een clubwedstrijd van de Flying Boetoe i.s.m de Prikkedam op Prikkedam, ik heb op de 65cc gereden op de kleine baan, dit ging super goed, ik had beide keren de kopstart en werd uiteindelijk tweede, 2 juni is het vervolg maar dan bij de Flying Boetoe.

15/16 mei: Het hele weekend wedstrijd in Vledderveen gereden, zaterdag een clubwedstrijd van de MRTO, in de 50cc waren we maar met z'n vieren, Christian, Jeffrey, Jurgen en ik. Ik heb super goed gereden, had steeds de kopstart en bleef heel erg goed bij Christian en Jeffrey, de 2de manche zelfs een erg leuke strijd met Cristian en de 3de manche bleef ik voor Christian maar in de laatste bocht ging ik onderuit en werd ik alsnog derde. Zondag reed ik iets minder goed, maar erg leuk gereden dit weekend.

8 mei: KNMV wedstrijd in Westeremden, het zou een lange dag worden, om 13.15 uur de training, mijn motor liep niet goed, en de baan was nog wel glad, heit nog even naar de motor geluisterd maar kon verder niks horen dus op naar de starttraining, deze verliep wel goed en de motor deed het ook weer goed. Om 15 uur begon de wedstrijd en ik moest direct de 1e manche rijden, en weer liep mijn motor niet goed, pas na de derde ronde begon de motor weer goed te lopen en kon ik nog net voor de finish, echt een nek aan nekrace Jeffrey Buys in halen en werd ik derde. Heit is meteen met sleutelen begonnen, maar na de 1e baandienst werd door de KNMV besloten om de wedstrijd af te lassen, dus morgen thuis maar even proberen of de motor nu weer goed loopt. Deze keer dus geen foto's.

1 mei: Vandaag een clubwedstrijd in Roden, maar er viel zoveel regen dat de wedstrijd na de 1e manche is afgelast, maar goed ook want thuis ontdekten we dat ik dus de training en de 1e manche met een lekke band heb gereden, heit en mem vonden al dat ik nogal zwieberend over de baan ging maar dat had dus een reden.

24/25 april:Vandaag de eerste KNMVwedstrijd gereden in Vledderveen, de 1e manche werd ik vierde, de 2e manche vijfde en in de finale behaalde ik een zesde plaats. Na de wedstrijd zijn we doorgereden naar Zuidbroek waar zondag een wedstrijd was van de VTBM, hier was de baan erg hard en droog, maar ik heb wel lekker gereden en werd ik vijfde. Ik had zowel zaterdag als zondag een leuke strijd met Sybe Grouwstra en Jeffrey Buys. En een erg leuk weekendje kamperen gehad.

21 april: Vanavond de zomeravondcup in Joure gereden, de training verliep lekker en de 1e manche ook, hier finiste ik als derde, de 2e en 3e manche gingen iets minder goed en eindigde ik als vierde. Er was nog tijd over voor een vierde manche en nu eindigde ik als vijfde. Op 9 juni wordt de 2e zomeravondcup gereden en de punten van beide wedstrijden worden dan bij elkaar opgeteld.

17/18 april: Het hele weekend in Roden gereden, zaterdag een clubwedstrijd en zondag VTBM. zaterdag heb ik lekker gereden en en kwam ik steeds dichter bij Christian en Jeffrey, en werd ik derde. Zondag ging iets minder goed maar toch goed genoeg voor een vierde plaats.

11 april: Vandaag de eerste wedstrijd van de VTBM gereden, ik was erg ziek, had buikgriep, maar wilde perse rijden en Justin, het broertje van mijn vriend Nick ging vandaag ook mee, voor hem was het wel iets minder leuk want tussen de manches door heb ik alleen maar in de stoel gezeten. Oom Jacob, tante Geertje , Anouk, Joey en Joyce zijn ook geweest en hebben nog een leuk filmpje gemaakt en staat onder het kopje video's. Ondanks dat ik ziek was heb ik toch nog wel goed gereden. 

20 maart 2010: Vandaag een trainingsdag in Roden gehad, het had behoorlijk geregent en de baan lag er niet mooi bij, na lang wachten mochten we eindelijk trainen, ondanks dat de baan slecht was heb ik heerlijk gereden de 2e keer mocht de 50cc op het gras aan de buitenkant van de baan rijden, ook hier ging ik geweldig goed. Na de pauze was er starttrainen en dit gebeurde voor de 50cc op de binnenkant van de baan, welke erg klein was, omdat heit de vertanding niet had verwisseld, reed ik nu niet zo goed. Ik was dan ook wel een beetje kwaad en wilde eigenlijk gewoon op de grote baan rijden, toen het zover was bleek dat Michiel Knap nog de enige was in de 65cc en mocht de 50cc daar ook wel bij in rijden, nou dat was mijn kans natuurlijk en wederom heerlijk gereden. zie foto's

 21 februari 2010: Een MX Training in Den Helder gehad vandaag, Jimmy, Jeffrey, Jurgen en Duncan waren er ook, als eerste was er de warming up, daarna werden we in 2 groepen verdeeld, ik zat bij Jurgen en Duncan in de groep en steeds een half uur trainen en daarna een half uur rust, we hebben erg veel geleerd vandaag. zie foto's

 

 3 januari 2010:

De eerste clubcrosswedstrijd in Den Helder is verreden in de sneeuw, het bestuur van MCCDH had er alles aan gedaan om de wedstrijd door te laten gaan, de kleine baan was echter niet geschikt om te rijden en dus werd de grote baan ingekort voor de kleintjes. De training ging wel lekker, Jeffrey Sijbesma en Jurgen Kramer waren er ook, Jeffrey had tijdens de training problemen met de motor en voor Jurgen was de grote baan te zwaar. De eerste manche ging ik niet erg goed van start en reed ik 4de achter Jeffrey aan, in de laatste 2 ronden haalde ik Jeffrey toch nog in en werd ik derde. De tweede manche werd ik weer derde en dus kwam ik thuis met een derde prijs, Jeffrey behaalde een tweede prijs. Ondanks de barre tocht naar Den Helder was het toch een geslaagde dag. Zie in het kopje foto's voor de foto's van deze dag die door Tinie Sijbesma zijn gemaakt, nog bedankt hiervoor.

 

 1 januari 2010:

Mijn nieuw rijnummer voor 2010 wordt: 11

 

 

Terug